Еразъм+ мобилност – Санкт Пьолтен, Австрия, март 2023 г.

sadmin

Еразъм+ мобилност – Санкт Пьолтен, Австрия, март 2023 г.


Image

От 20 до 24 март 2023 г. се осъществи третата и последна мобилност за ученици по проекта на Еразъм+ „Одисея на мира” в партньорство с гимназии от Германия и Австрия. Домакин бе Гимназията по готварство и икономика  (Höhere Lehranstalt für wirtschaftliche Berufe) в Ст. Пьолтен. Нашите участници Александра Боянова, Александра Владимирова, Ния Здравкова, Елица Велкова от 12 клас и Надя Атанасова от 11 клас. заедно с ученици от Австрия и Германия бяха част от интензивна програма с много уоркшопи, дискусии и вълнуващо посещение в новоткритата за посетители, след основен ремонт, сграда на Парламента във Виена.

Първия ден бяхме гости на кмета на града и се срещнахме с директорката на отдел „Културно многообразие“, партньор по проекта. В училището-домакин дискутирахме по темата активен мир, бяхме част от креативното пространство „Кафене за разговори“ („Narrative Cafe SZE“) с настолни игри, рисуване, изработване на значки и други занимания, в които учениците от трите държави работиха заедно. Мобилност С3 приключи със специално подготвен концерт с програма по темата „Одисея на мира” за учениците и официалните лица, уважили нашия проект. Впечатляваща вечеря, приготвена от екипа по готварство в училището завърши празничната вечер . Координатор на проекта за София е Ралица Карапантева заедно с Рафаела Рафаелова и Стела Василева.

Този вид международен обмен е истинско преживяване изпълнено с много впечатления, нови знания и мотивация за участие в бъдещи дейности, а проектът фокусира вниманието ни отново върху фундаменталната ценност да живеем в Мир!